Je bestelling

Coronavirus (COVID-19) - Ga naar ons ​Coronavirus-informatiecentrum​ voor de meest recente updates en reisinformatie.​

:
:
:
Dagen
Uur
Minuten
Seconden

Je mobiele Pas van Interrail toevoegen en activeren

Zo kun je je mobiele Pas toevoegen en activeren
Welke apparaten worden ondersteund?

Voor iOS zijn de minimale vereisten:

• iOS 10.0

• iPhone 5

Voor Android zijn de minimale vereisten:

• Android 6.0

Ik kan de knop MyPass niet vinden

My Pass hoort in het onderste menu van de app te verschijnen. Als je de knop niet kunt zien, gebruik je mogelijk een oudere versie van de app die deze knop nog niet heeft. Ga naar de App Store om de app bij te werken en de knop aan het menu toe te voegen.

Wat moet ik doen als ik mijn Pasnummer en Pasgegevens kwijt ben?

Je Pasnummer en Pasgegevens staan in de bevestigingsmail die we je hebben gestuurd na aankoop van je Pas. Als je deze mail kwijt bent, kun je hem opnieuw laten verzenden door in te loggen op je account op Eurail.com of Interrail.eu.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van Eurail.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik mijn Pas aan de app probeer toe te voegen?

Je kunt een foutmelding zien om verschillende redenen:

• De Pas is al toegevoegd aan een apparaat. Een Pas die al is toegevoegd en geactiveerd op een ander apparaat kan niet worden toegevoegd aan een tweede apparaat.
  • De Pas is verlopen. Je probeert de Pas toe te voegen na de activerings- of geldigheidsperiode.
Waarom moet ik reis koppelen aan mijn Pas?

Je moet je reis aan je Pas koppelen, zodat we kunnen controleren of je Pas geldig is voor de reizen die je wilt maken. Je reizen worden opgeslagen in My Trip, dus het koppelen van een reis aan je Pas betekent dat je reizen toevoegt aan je Pas, zodat je een geldig ticket voor elke reis hebt. Anders is je Pas niet geldig om mee te reizen.

Waarom kan ik mijn reis niet koppelen aan een Pas?

Mogelijk heb je deze reis al gekoppeld aan een andere Pas. Voor elke Pas op je apparaat is een aparte reis nodig.

Als je reis niet voorkomt in de lijst met reizen die je aan je Pas kunt koppelen, kies dan een andere reis of maak een nieuwe reis.

Kan ik de reis die gekoppeld is aan mijn Pas wijzigen?

Je kunt de reis die aan je Pas is gekoppeld nog wijzigen totdat je je Pas activeert. Als je Pas eenmaal is geactiveerd, kun je je reis niet meer ontkoppelen of een andere reis koppelen.

Wanneer moet ik mijn Pas activeren?

Je kunt je Pas op elk moment activeren, maar uiterlijk op de dag dat je op reis gaat. Je hebt het nummer van het paspoort of de ID-kaart waarmee je reist en de datum van je eerste reisdag nodig om je Pas te activeren.

Je mag pas in de trein stappen als je Pas geactiveerd is en er een ticket klaarstaat in My Pass.

Je kunt je Pas op elk moment binnen 11 maanden na aankoop activeren. Weet je niet zeker wanneer je je Pas hebt gekocht? Dit kun je vinden in de bevestigingsmail van je bestelling.

Kan ik mijn Pas later weer deactiveren?

Ja, je kunt je Pas op elk moment deactiveren vóór het begin van de eerste reisdag (00:00 CET op die dag). Annuleer al je reisdagen in My Pass om je Pas te deactiveren. Je kunt je Pas weer activeren als je hier klaar voor bent.

Wat betekent het dat mijn Pas op een bepaalde datum moet zijn geactiveerd?

Je moet je Pas binnen 11 maanden na aankoop activeren. Je kunt je Pas op elk moment vóór deze datum activeren en gebruiken. Weet je niet zeker wanneer je je Pas hebt gekocht? Dit kun je vinden in de bevestigingsmail van je bestelling.

De informatie die op mijn mobiele Pas staat klopt niet, wat moet ik doen?

Als de gegevens op je mobiele Pas niet (meer) kloppen en het niet lukt om deze zelf te veranderen, neem dan contact op met de klantenservice van Eurail. Als je Pas nog niet geactiveerd is, kunnen we deze gegevens voor je wijzigen.

Waarom moet ik mijn paspoort of ID-nummer opgeven?

We vragen om je paspoort of ID-nummer om veiligheids- en verificatieredenen en om te controleren dat je Pas waarmee je reist van jou is. De conducteur kan tijdens het controleren van je Pas vragen om je paspoort of ID-kaart, dus het nummer op je Pas moet overeenkomen met het nummer op je paspoort of ID-kaart.

Kan ik mijn paspoort of ID-nummer wijzigen na activering?

Om veiligheidsredenen is dit niet mogelijk. Als je je paspoort of ID-kaart kwijtraakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Als je Pas nog niet geactiveerd is, kunnen we het paspoort of ID-nummer op je Pas wijzigen.